28/3-16

Våren kommer närmare o närmare för varje dag som går. I helgen som varit har det varit påsk, en lugn påsk för vår del. Upp till farmor en sväng på fredag och hälsa på släkten på pappas sida o sedan bara vara hemma. 
 
Ridit har jag såklart gjort!  Men i fredags fick dom en välförtjänt vilodag. Något har hänt med Spika, en dag förra veckan bestämde jag mig bara att "idag ska jag rida henne" jag har haft mycket problem med att få henne lugn. Hon stressar gärna upp sig o vill att allt ska gå i Super fart, men det vill inte jag. Jag vill ta det lugnt när jag rider, känna varje rörelse hon tar. Känna hur hon jobbar med sin kropp, blir starkare o starkare. Så efter att fått tips av en tränare jag hade förut, har jag bara tränat henne från marken. Tagit bort allt det som stressar upp henne bara för att få henne att förstå att jag inte betyder stress. Men så kände jag bara en dag, idag ska jag rida o det har aldrig gått så bra. Hon var cool lugn genom hela träningspasset. Ett träningspass med spika består i dagsläget av att hon ska ha en fin böjning på volten, ingen stress. Kunna byta böjning utan stress, alltså rida en åtta i lungt tempo. Kunna gå rakt fram i fin form utan stress. Så tränar vi just nu. Mycket böjning o lugnt tempo. Allt för att jag senare ska kunna pröva nya saker utan att hon ska bli stressad. Med Spika måste man göra samma saker under en längre tid, tills hon förstår att det inte ska vara ett stressat moment jag kräver. Men Spika är avlad för trav, hon är avlad att tänka framåt o springa fort. Men hon är en väldigt smart häst som lär sig fort o hon vill lära sig nya saker, men hon blir stressad när hon inte vet vad jag menar.
 
Med Rommy är det fortfarande mycket kondition. Han var överviktig när jag köpte honom så det största fokuset med honom är att få honom att gå ner i vikt. Men jag tränar även mycket böjning med honom o han är duktig, öppna kan han åt båda håll. Jag ska idag introducera kapson o stång, så vi får se hur det går. 
 
 

Spika & Rommy

En blogg om min vardag då jag i februari valde att lämna Ånge bakom mig och flytta till min kärlek i Hälsingland, närmare bestämt Norrbo. Nu bor jag i ett stort hus med gård o stall o med utsikt över sördellen , mitt paradis på jorden!

RSS 2.0